Wordt online zichtbaar met deze 5 social media tips

Wordt online zichtbaar met deze 5 social media tips

Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest, Twitter. Dat zijn enkele social media kanalen waar je als ondernemer niet meer omheen kan. Met alle razendsnelle ontwikkelingen is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Met deze 5 social media tips zorg jij ervoor dat jouw bedrijf online zichtbaar wordt. 

Tip 1: maak een contentplanning

Een contentplanning is als het ware een kalender voor je social media accounts. Je beschrijft hierin wat voor soort bericht of content je gaat plannen, op welke dag en tijdstip en voor welk social media kanaal.

Met een contentplanning zorg jij ervoor dat je tijdig op belangrijke dagen inspeelt, maar ook al toewerkt naar lanceringen van jouw producten en/of diensten. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je niet te vaak dezelfde soort berichten plaatst.

Dit zorgt voor een bepaalde rust en het zorgt er ook voor dat je berichten door iemand anders kan laten inplannen.

Tip 2: speel in op onderwerpen die interessant zijn voor jouw doelgroep

Wat leeft er bij de doelgroep waar jij je op richt? Onderzoek dit en speel daar op in. Wissel af en werk niet alleen met tekst, maar plaats ook eens een infographic, quote of een instructievideo op jouw social media kanalen. Houd het persoonlijk en plaats bijvoorbeeld een leuk berichtje over de eerste bedrijfslunch in de buitenlucht of zet een medewerker in het zonnetje. Zorg er altijd voor dat de toon van het bericht past bij wat het bedrijf wil uitstralen en probeer niet met elk bericht iets te verkopen.

Tip 3: maak gebruik van professionele foto’s

Beeld wordt 600.000 keer sneller opgenomen door je hersenen dan tekst. Het gebruik van professionele foto’s is daarom een must! Ben je zelf niet zo’n held achter de camera? Laat dan een professionele fotograaf foto’s maken van jouw producten, bedrijf en eventueel ook van je medewerkers.

Een andere optie is het gebruiken van stockfoto’s. De meningen zijn daarover verdeeld, maar zorg er in ieder geval altijd voor dat je gebruik maakt van rechtenvrije foto’s. Hoe onschuldig het soms ook lijkt om een willekeurige foto te gebruiken, het kan je een flinke boete opleveren.

Tip 4: zorg voor interactie

Maak berichten die interactie opleveren. Prikkel diegene die jouw social media berichten bekijkt om te reageren. Is dit gelukt? Mooi! Vergeet dan niet om zelf ook deel te nemen in deze interactie. Houd reacties in de gaten en reageer waar nodig. Je hoeft niet op elk berichtje van iemand te reageren of dit te ‘liken’, maar doe dit wel wanneer iemand een vraag heeft of erg enthousiast is over jouw producten, diensten of bedrijf.

Probeer altijd binnen 24 uur te reageren, maar wel op een tijdstip waarop meer mensen online zijn. De kans is dan groter dat anderen ook weer reageren.

Tip 5: zet aan tot actie

Last but not least… Zet mensen aan tot actie. Vergeet niet een call to action in je bericht op te nemen. Dit is bijvoorbeeld een linkje naar een product op je website of naar een aanmeldformulier voor een nieuwsbrief. Vermeld je websitelink of plaats een foto die doorlinkt naar de juiste webpagina. Wees wel zuinig met call to actions. Een overdaad aan doorlinken kan mensen afschrikken en het idee geven dat alles wat je plaatst, alleen maar wordt geplaatst om iets te verkopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Your Marketing Minds draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches