2017 was een achtbaanrit en ik blijf lekker zitten

2017 was een achtbaanrit en ik blijf lekker zitten!

Begin dit jaar besloot ik om in een achtbaan te stappen en voorlopig stap ik nog niet uit! Je kent de gemixte emoties wel wanneer je een ritje maakt. Bij mij wisselde ‘ik heb kriebels in mijn buik’ en ‘help! Ik word misselijk, laat mij eruit’ zich regelmatig af dit jaar.

Stap maar in

Ik weet het precieze moment niet meer, maar nadat ik bij het event ‘Step into the Spotlight’ was geweest, merkte ik dat ik niet helemaal meer op mijn plek zat. Ik werkte nog in loondienst en zag op deze dag al die stoere powervrouwen. Dat wilde ik ook zijn: een powervrouw! Na een tijdje twijfelen, wikken en wegen, gesprekken met mijn ouders, zus en ex (destijds mijn vriend), besloot ik mijn angsten aan de kant te zetten en in de achtbaan te stappen.

Wauw. Wat een euforisch gevoel leverde dat op. De achtbaan ging langzaam omhoog een steile helling op. Ik volgde de training ’10 weken tot een succesvol VP bedrijf’ bij Petra Fehring, liet mijn logo ontwerpen, ontwierp mijn eigen visitekaartjes, bouwde mijn eigen website, zorgde voor zichtbaarheid op social media en ik ging gastbloggen voor Online Junkies. Dat alles naast een 40-urige werkweek was vrij pittig. Aan de ene kant leek het eeuwen te duren voordat de achtbaan boven was, maar aan de andere kant kon het mij ook niet lang genoeg duren. Want wat was het soms eng! Net voordat de achtbaan boven was, kwam Annemieke op mijn pad. Wat een tof mens! We hadden direct een klik en de samenwerking was een feit. Inschrijven bij de KvK dus ook!

Hou je vast!

Dit moment kent iedereen wel. De achtbaan lijkt even stil te staan. Je kijkt om je heen en ziet dat je op het hoogste punt bent aangekomen. Het is duidelijk wat er gaat komen, maar toch schrik je wanneer de achtbaan met een rotvaart naar beneden dendert.

Dat gebeurde ook bij mij. Ik stortte naar beneden en ging voor mijn gevoel 3 keer over de kop. Misselijkheid overviel mij, maar ik wilde niet uitstappen. Dit gevoel kwam niet doordat ik in september fulltime voor mijzelf ging starten, nee. Mijn privéleven stond op zijn kop. Mijn ex en ik besloten uit elkaar te gaan. De vakantie was nog niet begonnen en al direct voorbij. De vraag: ‘wanneer heb ik weer écht vakantie?’ spookte door mijn hoofd. Over een maand ging ik starten als zzp-er.

Ik keek om mij heen in de achtbaan en sommige mensen leken het enger te vinden dan ik. Ik kreeg vragen als: ga je het financieel wel redden in je eentje? Vind je het nu niet extra eng om te starten? Kun je altijd nog terugvallen op je oude baan mocht het misgaan? Deze vragen zorgden niet voor angst bij mij, maar juist voor meer wilskracht. Meer power. Ik was ervan overtuigd om hen eens te laten zien dat ik nergens bang voor was!

Schreeuw het uit van plezier

Natuurlijk vond ik het wel eng en spannend. Toch, toen september voor de deur stond, vond ik het fantastisch! Ik was en ben nog steeds ontzettend blij dat ik in deze achtbaan ben gestapt. Geen moment heb ik spijt gehad en geniet ik vooral van al die supertoffe ondernemers waar ik mee mag samenwerken. Al die stoere vrouwen en mannen die hun eigen bedrijf zijn gestart, kort geleden of al een aantal jaar.

In deze korte tijd heb ik ook afscheid moeten nemen van opdrachtgevers, maar zijn er ook hele toffe nieuwe bijgekomen. Inmiddels weet ik welke mensen ik bij mij in deze achtbaan wil hebben. Het gaat dan niet alleen om mijn opdrachtgevers, maar ook om vrienden en familie. Ik ga geen namen noemen, maar ik weet zeker dat diegene waar ik het over heb, weten dat zij het zijn. Zij krijgen een gratis kaartje van mij voor deze achtbaanrit.

Mag ik nog een rondje?

Helaas is de achtbaanrit bijna afgelopen… Maar dat wil ik helemaal niet! Eindelijk ben ik gewend aan de snelheid, de spanning en dat er soms mensen halverwege uit de achtbaan vallen (theoretisch gezien dan ?). Ik hou van het ‘kriebel in mijn buik gevoel’. Daarom weet ik zeker dat ik in 2018 met volle teugen ga genieten van deze achtbaanrit. De beugels worden al aangeduwd, ik steek mijn handen alvast de lucht in… 

Wil jij zien hoe mijn achtbaanrit in 2018 verloopt? Volg mij dan via Facebook. Daar plaats ik regelmatig updates over alles wat ik meemaak op zakelijk gebied.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Your Marketing Minds draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches