Helweek is een unieke ervaring

De Helweek is een unieke ervaring

Zondag 8 april was het zover. Ik ging braaf om 10 uur naar bed omdat ik op maandag ging starten met de Helweek. In mijn vorige blog lees je wat de Helweek is.

Mijn voorbereiding op de Helweek was niet zo best

Erik Bertrand Larssen geeft het advies om 5 à 6 weken van tevoren te starten met de voorbereidingen. Door de waan van de dag en privé omstandigheden had ik alleen het boek gelezen, maar niet de opdrachten uitgevoerd die erin stonden. Ik wist wel wat de regels waren en welke doelen ik wilde behalen, maar meer niet. Niet heel handig, maar uiteindelijk geen belemmering. Of het meer had opgeleverd wanneer ik wel alle voorbereidingen had getroffen, daar komen we nooit achter.

Mijn Helweek in het kort

Maandag 9 april

Vandaag stond in het teken van vaste gewoontes, zowel privé als zakelijk. Iedereen heeft zijn vaste gewoontes, ook al ben je jezelf daar misschien niet bewust van. Denk er zelf ook eens over na. Zit jij bijvoorbeeld veel op je mobiel tijdens het werk? Eet je ongezond of helemaal niet wanneer je het druk hebt? Maak jij een planning waar je jezelf nooit aan houdt?

Mijn vaste gewoontes die niet heel positief zijn hebben in ieder geval te maken met mijn mobiel en mijn e-mail. Ik ben veel te snel afgeleid door berichtjes die binnenkomen, zowel op mijn mobiel als in mijn mailbox. Ik reageer bijna altijd direct en zet dan het werk voor de ander even stop. Het was echt tijd om dit te veranderen en meer focus te krijgen. En dat is gelukt!

Dinsdag 10 april

Vandaag stond in het teken van modus en focus. De modus is de rol die je aanneemt. Je moet gedurende de dag in de juiste rol zitten om ook echt optimaal te focussen. Dit was één van de belangrijkste dagen voor mij aangezien vooral mijn focus soms echt te wensen overlaat.

Het werd een superproductieve dag waar ik met veel plezier op terugkijk en wat ik de rest van de week ook heb volgehouden. Full focus werken. Wat geeft dat een rust, ruimte en voldaan gevoel! 

Woensdag 11 april

Vandaag stond in het teken van time management. Niet alleen gedurende de dag, maar ook je timemanagement voor de komende weken, maanden en jaar. Er was niks mis met mijn weekplanning, maar tijdens de Helweek kwam ik er wel achter dat er nog heel wat te schaven viel aan mijn maand- en jaarplanning. In plaats van vandaag, heb ik op vrijdag mijn maand- en jaarplanning in orde gemaakt. Wat een rust geeft dat! Niet alleen omdat ik nu weet wanneer ik bepaalde zaken af wil hebben voor mijn eigen bedrijf, maar ook omdat ik vakanties heb ingepland. Welverdiende rustmomenten, maar ook momenten waarop ik even niets anders hoef te doen dan te lezen en te schrijven. Heerlijk! 

Donderdag 12 april

Vandaag was er bij mij echt sprake van angst. Ik werd wakker en het eerste wat door mijn hoofd ging was: ik mag vrijdagavond om 22.00 uur pas weer gaan slapen. Deze dag ging echt over het verleggen van mijn grenzen.

Veel mensen vroegen zich af of het mij ging lukken én het is ook daadwerkelijk gelukt. Ik ben de hele nacht wakker gebleven, niet met heel veel moeite, en heb mijn bedrijf AVG-proof gemaakt. 

Vrijdag 13 april

De nacht doorwerken zat erop. Na het ontbijt kreeg ik echt een enorme vermoeidheidsaanval. Vandaag stond in het teken van rust en herstel, maar je moest wel gewoon doorwerken. Mijn lichaam pakte vanzelf de rustmomenten aangezien ik gewoon in slaap viel op de plek waar ik op dat moment zat. Het waren korte powernaps, maar nog steeds voelde ik mij slecht.

Ik had het gevoel dat ik een weekend lang had gefeest en daar nu de prijs voor moest betalen. Het was mijn minst productieve dag van de Helweek en zeker de zwaarste. Na een groot blik Monster Energy Drink ging het redelijk en ben ik nog wel wat productiever geweest, maar wat was ik blij toen ik weer naar bed mocht.

Zaterdag 14 april

Dit is mijn dag! Alles staat vandaag in het teken van positief denken. Daar heb ik sowieso al niet echt moeite mee, maar wat een verschil was dit met vrijdag. Waar ik mij vrijdag een beetje ‘zeurderig’ voelde in de video’s die ik maakte, zat ik nu echt in mijn energie.

Ik heb kei hard gewerkt en de dag afgesloten met een welverdiend bezoekje aan het terras voor een hapje en een drankje.

Zondag 15 april

De laatste keer om 5 uur op en vanavond om 10 uur is de Helweek afgelopen. Ik kijk vandaag terug op afgelopen week, kijk wat ik de komende tijd anders wil doen en wat ik van de Helweek heb geleerd.

Mijn Helweek was zo’n Helweek nog niet

Ik vond de Helweek een unieke ervaring. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten en dat is ook juist de bedoeling van de Helweek. Even uit de waan van de dag stappen en je grenzen opzoeken.

Wauw, wat heb ik veel geleerd en er zijn zeker dingen die ik ga meenemen in de toekomst. Lees hier waarom ik jou aanraad om de Helweek te lezen.

1 reactie op “De Helweek is een unieke ervaring”

  1. Pingback: Helweek, een boek vol uitdagingen waarmee je uit je comfortzone stapt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Your Marketing Minds draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches