Helweek, 7 dagen die je leven veranderen

Helweek, 7 dagen die je leven veranderen

Een tijdje geleden was ik erover na aan het denken: de Helweek. Ik besloot het niet langer uit te stellen en een week te plannen waarin ik de Helweek zou doen. En morgen is het zover, dan start ik. Want ook ik heb af en toe het gevoel dat ik geleefd wordt door de waan van de dag. Hoe vaak zeg je zelf niet: ‘de tijd vliegt’. Plannen blijven liggen, je wordt geleefd en sommige weken kan je misschien niet eens meer herinneren.

De regels

Tijdens de Helweek gelden er een aantal regels. Deze zijn heilig tijdens het uitvoeren van de Helweek en de eerste letters van The Bertrand Way vormen het ezelsbruggetje.

Take action.
Have fun!
Establish habits of excellence

Be an early riser and plan your day
Eat healthy and train often.
Reach for great goals.
Take care of the people you care about.
Respect and live by your values.
Always try to be ‘living in the moment’.
Never give up.
Do what you love.

Work extremely hard.
Always trust yourself.
You must give back!

Meer concreet betekent dit dat ik:

 1. Op maandagochtend om 5 uur begin en zondagavond om 10 uur stop.
 2. Elke ochtend om 5 uur opsta.
 3. Elke avond om 10 uur naar bed ga.
 4. Donderdagavond niet slaap.
 5. De hele week extreem hard werk. Gefocust, bewust en plichtsgetrouw.
 6. Trouw blijf aan mijn plan.
 7. Mij te allen tijde bewust moet zijn van mijn modus en focus.
 8. Bewust moet zijn van de verschillende rollen die ik in de loop van de dag vervul en dat ik ze volop moet vervullen
 9. De hele tijd blij, positief en oplossingsgericht moet proberen te zijn.
 10. Daadkrachtig en proactief ben.
 11. Weloverwogen, kwalitatieve rust moet nemen.
 12. Extra aandacht moet besteden aan kleding en uiterlijk.
 13. Alle privéaangelegenheden laat wachten tot de avond.
 14. Geen sociale media gebruik onder werktijd (privé, voor werk zou dit een beetje lastig worden om het niet te doen ? )
 15. Praatjes met collega’s tot een minimum beperk
 16. Minstens één keer per dag train
 17. De hele week uitsluitend gezond eet
 18. Geen tv kijk

Waarom zou je de Helweek uitvoeren?

Die vraag heb ik vaak gekregen de afgelopen tijd nadat ik bovenstaande regels had uitgelegd. De meeste mensen snappen er helemaal niks van. Waarom doe je jezelf dit aan? Wat levert het je op? Dit moet toch ook op een andere manier kunnen?

Ik vind het dan lastig uit te leggen waarom ik dit doe. Andere ondernemers begrijpen het vaak wel en mensen die het gedaan hebben ook, maar toch blijft die vraag voor iedereen belangrijk. Dus speciaal voor diegene die het niet helemaal begrijpen. Ik doe dit omdat:

 • Niet meer in de waan van de dag wil leven. Ik wil écht leven. Genieten van elk moment en bewust bezig zijn met de dingen die ik doe.
 • Volledige focus wil hebben op mijn werk en de plannen die al maanden in de kast liggen te verstoffen.
 • Ik mijn eigen grenzen wil leren kennen.
 • Ik merk dat mijn telefoon mijn grootste afleiding is en de avonden voorbij gaan met ‘doelloze’ televisie.
 • Je buiten je comfortzone het meeste leert.
 • Het mij gewoon heel erg tof leek om een keer te doen!

Buiten mijn comfortzone valt meer te beleven

Tenminste, daar ga ik vanuit. Deze week ga ik eens niet voor de veilige optie bloggen, maar ik ga het vastleggen op video. Ontzettend spannend! Normaal film ik mijzelf namelijk helemaal niet en video’s editten daar heb ik helemaal geen kaas van gegeten. Toch ga ik het doen. Ik wil mensen laten zien wie ik écht ben, hoe de Helweek écht gaat en wat het mij écht oplevert. Korte updates volgen sowieso via Instagram Stories, dus volg mij hier op Instagram als je op de hoogte gehouden wilt worden. De eerste 2 video’s staan al online ? En hopelijk gaat het ook lukken om de video’s te editten, zodat je ook op Facebook kan zien hoe mijn dag is gegaan.

Een ander dingetje is dat ik soms het idee heb dat ik veel meer uit mijzelf kan halen dan dat ik nu doe. Ik kabbel mee met de stroom, werk voor en met supertoffe ondernemers, maar er mist nog iets… Iets dat ik ook deze week verder wil onderzoeken en ontwikkelen. So stay tuned!

Bereid je goed voor

“Goede voorbereidingen zijn een belangrijke sleutel tot succes”.

Beetje balen, want ik heb mij minder goed voorbereid dan ik zou willen. Ik heb heb uiteraard het boek gelezen en was van plan om mijzelf de afgelopen twee weken goed voor te bereiden, maar je raad het al: ik werd meegesleurd door de waan van de dag.

Je moet als voorbereiding je eigen leven in kaart brengen, definiëren op welke gebieden je de meeste vooruitgang kunt boeken en waarop je gaat inzetten. Ook moet je een concreet doel voor de Helweek omschrijven, evenals een strategie voor hoe je dat doel wilt bereiken.

Misschien raad je het al… Maar dat heb ik dus niet gedaan. Dit kwam door privé omstandigheden, maar ook doordat ik druk was met mijn eigen bedrijf en ’s avonds daardoor soms te weinig energie had om mijzelf nog op te pakken om de voorbereidingen te treffen. Het zit wel in mijn hoofd, maar ik heb het niet op papier gezet. Niet zo handig dus, maar ik ga het deze ochtend ook niet meer hals over kop alsnog doen.

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Bestel het dan hier. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Your Marketing Minds draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders