5 fotobewerkingapps voor een perfect Instagram profiel

5 fotobewerking apps voor een perfecte Instagram feed!

Eén van de vragen die vaak aan mij wordt gesteld is: ‘moet ik nou elke foto bewerken of een filter gebruiken?’ Het antwoord is nee. Je moet niks. Lekker jezelf blijven, dat moet je doen! Maar… Je moet dan wel ontzettend goede fotoskills hebben. Je wilt namelijk toch wel dat jouw foto’s er professioneel uitzien? En dat jouw Instagram feed een consistente look heeft en niet ‘rommelig’ oogt. Ik deel daarom 5 fotobewerking apps die jij niet mag missen! Maar ik waarschuw je alvast: zorg dat je een volle batterij en wat tijd hebt, want ze zijn verslavend!

VSCO

Ik kan niet meer zonder deze app! VSCO is in principe gratis wanneer je geen gebruik wilt maken van extra filters of functies. Er zitten al een paar filters op en je kunt zelf ook spelen met de verschillende functies. Kijk wel of er een geschikte filter tussen zit. Zo niet… Dan is het, wat ik mij heb laten vertellen, echt wel waard om de andere filters erbij te kopen.

Deze app heeft echt ontzettend veel mogelijkheden buiten de filters om. Je kunt contrast, verzadiging en scherpte toevoegen, maar ook schaduwen, huidskleur en perspectieven veranderen. En wat ik een groot voordeel vind is dat je in de gratis versie één recept kan maken en opslaan. Je hoeft dus maar één keer uit te vogelen wat er bij jouw foto’s past en hoe jij jouw stijl wil neerzetten, je slaat het recept op en de volgende keer kun je bij een afbeelding dat recept selecteren. Hoezo foto’s bewerken kost veel tijd?!

Snapseed

Met Snapseed ben ik heerlijk aan het stoeien. verslavend to the max! Ook in deze app zitten weer ontelbaar veel gave filters. Daar gebruik ik de app zelf niet voor. In ieder geval niet voor de foto’s voor mijn Instagram feed. Deze app heeft namelijk heel erg veel bewerkingsmogelijkheden én je kunt selectief bewerken. Valt er een schaduw over iemands gezicht die bij jou op de foto staat? Dan kun je die met selectief bewerken weghalen. Je kunt de foto ook egaliseren, tekst toevoegen, optimaliseren voor een portret en het allergaafst: je kunt een focuseffect toevoegen. Wil jij focussen op een bepaald object of persoon op de foto, dan gaat dat met deze app echt binnen een paar seconden. Superhandig!

Afterlight

Afterlight biedt ook heel veel mogelijkheden aan filters, maar liefst 74. Voor sommige moet je betalen, maar door hun Facebookpagina te liken krijg je nog eens 5 filters gratis. De app heeft 3 verschillende categorieën aan filters, namelijk original, guest en seasons. Misschien dat hier dé filter voor jou tussen zit. Ik heb al eerder verklapt, mijn filter heb ik in VSCO gevonden. Waarom dan toch deze app? Omdat je een lichtbron, in de app ook wel ‘light leak’ genoemd, kan toevoegen of juist een meer ‘dusty’ look. Die lichtbron vind ik wel bijzonder. Normaal krijg je die alleen wanneer de zon perfect staat op het juiste moment. Nu kun je het zelf creëren. Dit zorgt bij sommige foto’s net voor dat beetje extra. Daarnaast kun je ook een rand om je foto heen plaatsen en zelf de dikte bepalen. Ook hier heb je weer verschillende keuzes in.

Adobe Spark Post

Voor de Android gebruikers (ik dus) nog niet zo speciaal, maar voor Apple zeker wel. Je kan hier namelijk hele leuke mini animaties mee maken door teksten en figuurtjes te laten verschijnen op jouw afbeelding. Ik heb het zelf helaas nog niet kunnen testen, maar mij er wel in verdiept. Dus ik ben er klaar voor wanneer ze deze update niet alleen meer voor Apple beschikbaar hebben. Waar kun je dit nou voor gebruiken denk je? Voor je Instagram Stories! Je maakt er hele gave dingen mee en mensen zijn toch geneigd om langer te kijken wanneer het een animatie is dan wanneer het een stilstaand beeld is.

Canva

Good old Canva. Niet zo fijn voor op je mobiel vind ik zelf, maar wel op je laptop. De bewerkingsmogelijkheden zijn ten opzichte van de andere fotobewerking apps minimaal, maar je kunt er wel mooie templates mee maken voor jouw Instagram Stories en Instagram feed. Plus het is mega easy om met één klik op de knop de afbeelding om te zetten in een ander formaat zodat je die ook kan gebruiken voor jouw andere social media kanalen. Scheelt weer dubbel werk. Dit kan trouwens wel alleen bij de betaalde versie, maar wanneer je veel afbeeldingen maakt voor social media, dan zou ik zeker aanraden om de betaalde versie aan te schaffen. Tijd = geld

En nu?

Nu is het belangrijk dat jij een stijl gaat ontwikkelen die bij jou past. Dit heb je niet binnen 10 seconden gedaan, nee… Ik raad je aan om de tijd ervoor te nemen. Ook met verschillende foto’s te testen. Welke soort foto’s gebruik jij vaak? Is dat van mensen, producten, natuur? Test bij allemaal welke instellingen, bewerkingen en filter het mooist is en ga daar eens mee stoeien. Ik ben wel benieuwd naar welke apps jij daar nu voor gebruikt en of je er überhaupt apps voor gebruikt of dat je elke foto zonder te bewerken plaatst?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het optimaal inzetten van Instagram? Wie weet is een Instagram Workshop dan iets voor jou!

1 reactie op “5 fotobewerking apps voor een perfecte Instagram feed!”

  1. Pingback: 4 apps die een musthave zijn voor ondernemers op Instagram!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Your Marketing Minds draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches