fbpx
4 apps die een musthave zijn voor ondernemers op Instagram

4 apps die een musthave zijn voor ondernemers op Instagram!

Steeds meer mensen die ik spreek zijn echt zó enthousiast over Instagram. Inclusief ikzelf. Ik ben helemaal om en hou van Instagram. Misschien een beetje overdreven, maar het is ontzettend leuk. De reden waarom het zo leuk is: niets moet, alles mag. Al is het wel goed om als ondernemer na te denken over je Instagram strategie. Maar dat lijkt mij logisch.

Anyway, ik help je graag op weg. Dit keer niet door weer in de wereld van Instagram te duiken, maar in de apps die jouw tijd op Instagram makkelijker en leuker gaan maken. En die er natuurlijk voor gaan zorgen dat jij meer klanten krijgt via Instagram.

VSCO

Deze app kan ik niet meer weg denken uit mijn Instagram strategie. Het is een hele fijne app die je gratis kan gebruiken, maar je kan ook de betaalde versie aanschaffen voor meer functies.

Het is heerlijk om met deze app te spelen, verschillende filters te proberen en de instellingen voor foto’s zo te maken dat jouw foto’s eruit springen en altijd een bepaalde look & feel hebben. Juist die look & feel zorgen voor meer nieuwe volgers en dus nieuwe klanten. Je straalt dan namelijk professionaliteit uit.

Unfold

Wil jij jouw Instagram Stories net dat beetje extra professionaliteit geven? Of wil je zorgen voor één look? Dan is Unfold een hele fijne app om mee te werken. Er staan al templates in die jij kan gebruiken voor je Instagram Stories.

Ik vind het heel erg tof dat je met deze app ook stilstaand beeld en video kan combineren en er echt je eigen draai aan kan geven.

9cut for Instagram

Is een grafisch vormgever nog net iets te duur voor je, maar wil je bijvoorbeeld wel een afbeelding in meerdere stukken opdelen zodat het éen grote afbeelding vormt op Instagram, dan is deze app iets voor jou. 

Je kunt met deze app foto’s in meerdere blokjes knippen, dus bijv. in 3×1 of 3×2 of 3×3. Wanneer je voor die laatste kiest, dan zien mensen alleen die ene foto, want vaak zie je de eerste 9 afbeeldingen op iemands profiel. 

Let wel op: zorg ervoor dat de afbeeldingen los van elkaar wel iets uitstralen en ben je ervan bewust dat wanneer je vervolgens één afbeelding plaatst, alles verschuift.

Story Cutter for Instagram

Dit was altijd een probleem, maar veel mensen hebben al de update gekregen dat je doorlopend video’s kan opnemen. Kan jij dat nog niet, download dan Story Cutter For Instagram.

Deze app splitst jouw video’s op in meerdere fragmenten, die je vervolgens achter elkaar in je Instagram Stories plaatst. Je wordt niet meer afgekapt, de video’s lopen vloeiend in elkaar over en je krijgt geen berichtjes meer van mensen die vragen: ‘je stopt halverwege in je verhaal, waar blijft de rest?’

Follower Analyzer

Deze app geeft je een duidelijk overzicht in bepaalde statistieken, die je niet direct in Instagram in één oogopslag ziet. Je kunt bijv. zien wie de ‘top likers’ van je bericht zijn, wie het vaakst een reactie achterlaat, maar ook wie jou niet terugvolgt. Ook geeft deze app je een overzicht van het gemiddelde aantal likes dat je krijgt per post, maar ook het aantal reacties en kun je in één oogopslag zien welke hashtags jij het vaakst gebruikt.

Ik vind het ontzettend handig. Niet alleen voor de statistieken, maar ook soms om te kijken of iemand mij ook volgt. Ik heb het al vaker gehad over het ‘volg-ontvolg’ spelletje. Ik hou er absoluut niet van. Wanneer iemand mij gaat volgen, bekijk ik eerst het profiel. Spreekt het mij aan? Dan volg ik diegene terug. Met deze app check ik vervolgens of diegene mij na een tijdje nog steeds volgt. Is dat niet het geval, dan ben ik ook een echte bitch en ontvolg ik de ander ook. Waarom? Omdat ik niet van dat soort personen hou. Die zie ik liever niet op mijn tijdlijn voorbij komen.

Tijd om te downloaden!

Het is tijd om deze apps te downloaden en aan de slag te gaan. Heb jij nog een andere app waar jij niet zonder kan in combinatie met Instagram? Let me know.

In een vorige blog schreef ik ook over 5 handige fotobewerking apps.

En… Vergeet niet om mijn gratis stappenplan voor een killer Instagram Strategie aan te vragen.

Wil je liever 1-op-1 met mij gaan werken aan jouw Instagram Skills? Dan is mijn Online Marketing Workshop wellicht iets voor jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *